Veronika Kudermetova tog sin första WTA-titel i Charleston. Foto: TT

Speakerns oväntade ord till segraren: ”Jag får antagligen sparken”

Uppdaterad
Publicerad

Veronika Kudermetova vann finalen i Charlestons WTA-turnering över montenegrinskan Danka Kovinic med 6-4,6-2 i årets första grusturnering. Det var den 23-åriga ryskans första titel på touren och hon fick en bil på köpet.

Efter att matchbollen var inslagen i solskenet i South Carolina gick 38-rankade Kudermetova till sin make och tränare Sergej Demekhine, som tog Vera Zvonareva till två Grand Slam-finaler 2010, och fick en lång kram. Pappa är Eduard Kudermetov, 49, som har två KHL-titlar i ryska hockeyligan.

– Jag gillade verkligen att spela här, sade ryskan, som inte tappade ett set i turneringen, i tacktalet som hölls i munskydd vid en mikrofon som ställts mitt på banan som var av enkelt snitt med knappt några läktarplatser.

När hon sedan hämtade pokalen bad speakern henne att ta av munskyddet, för att fotograferna skulle få bättre bilder, med orden:

– Jag får antagligen sparken för att ha uppmanat dig till det.

MER TENNIS: Paula Badosa slog ut världsettan Barty (10 april 2021)

Fick provsitta sin nya sportbil

Samma procedur upprepades när Kudermetova visades ut till den sportbil hon vunnit förutom segerchecken på 585 000 kronor (51,5 procent mindre än när turneringen anordnades senaste gången 2019). Munskyddet åkte av när hon provsatt sin nya bil.  

Även om finalen spelades mellan två doldisar på touren var startfältet högklassigt. Sju av världens 17 högst rankade spelare ställde upp, inklusive världsettan Ash Barty som åkte ut redan i kvartsfinalen.

91-rankade Danka Kovinic, som också jagade sin första WTA-titel, var hårt bandagerad över vänster lår men bjöd hårt motstånd. Det skiljde bara en enda poäng mellan spelarna i första set. 26-åringen uppskattade att mamman var på på plats och följde turneringen och när hon sedan sade några ord på montenegrinska brast det och tårarna strömmade.

MER TENNIS: Se tennisspelarens märkliga hyllning (1 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.