Ash Barty har nått kvartsfinal i Miami. Foto: TT

Utflugen Barty visade klass mot Azarenka

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Ash Barty vann mot Victoria Azarenka med 6-1,1-6,6-2 i Miamis fjärde omgång. Det är första gången som Barty spelar utanför Australien på 13 månader.

Under pandemin har Barty stannat hemma i Australien – fram till nu. Det var väldigt enahanda set och Barty hade inga problem att dominera i det tredje.

– Det handlar om att kämpa på och att inte ge upp även om du förlorat ett set eller fått ett brejk emot dig, säger Barty som tränat upp ryggen för att orka med, vilket gjort henne fysiskt starkare.

Barty är även stark när det kommer till avgörande set. Hon har vunnit skiljeset i 17 av sina 20 senaste matcher.

– Det är en häftig statistik, säger hon enligt AP.

Kroatiska sensationen utslagen

19 av världens 20 bästa spelare var anmälda till turneringen. I natt tog det slut för den kroatiska sensationen, det före detta underbarnet Ana Konjuh, som fått ett wildcard till turneringen som 338:e-rankad.

23-åringen som slagit ut två topp 20-spelare i Miami förlorade mot den 57-rankade lettiskan Anastasija Sevastova med 1-6,5-7.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.