Aryna Sabalenka tog sig samman och vände i första omgången. Foto: Bildbyrån

Sabalenka mot repen – tog sig samman

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Aryna Sabalenka har haft en mardröm sedan semin i US Open. I förmiddags var belarusiskan på väg att förlora redan i den första omgången av Australian Open men kunde vända och vinna med 5-7,6-3,6-2 mot hemmaspelaren Storm Sanders som fått ett wildcard.

– Det kändes som om jag redan var i omklädningsrummet, säger Sabalenka efter årets första vinst.

– Starten av säsongen har inte varit bra men jag är så glad över den här vinsten och jag hörde några som hejade på mig, säger Sabalenka i Eurosports sändning.

Det var en skön vändning. Hon avslutade matchen med tre serve-ess, en av faktorerna till att det gå snett de senaste månaderna.

Australian Open

– Jag vet inte hur det gick till, kändes som om jag redan var i omklädningsrummet. Jag slutade tänka och bara spelade på och försökte få tryck på bollen. Jag har haft så stora problem med serven och mitt team har sagt åt mig att försöka lita på den, att jag skulle lita på muskelminnet, säger Sabalenka.

Tog sig samman

När Sanders gick fram till 7-5 och hade lägen för både 4-1 och 4-2 vädrade hemmapubliken i Melbourne en skräll. Men Sabalenka som föll i första i omgången i de bägge förberedande Adelaide-turneringarna (en gång mot Rebecca Peterson) tog sig samman vid 1-3 i andra set och vann nio raka games mot dubbelspecialisten Sanders som aldrig vunnit någon singelmatch i en Grand Slam.

Det var aldrig något tjafs med linjedomarna – eftersom det helt överlåtits åt hawkeye med en huvuddomare som övervakade.

KLIPP: Rebecca Peterson vidare i Australian Open (18 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet