Belinda Bencic, till vänster, tackar Iga Swiatek efter matchen. Foto: TT

Schweiziska vidare efter maratontiebreak

Uppdaterad
Publicerad

Belinda Bencic svarade för en liten överraskning när hon slog ut förra årets mästare i Franska öppna, Iga Swiatiek, med 7-6(14-12),6-3 i US Opens fjärde omgång.

Första set gick till ett maratontiebreak som schweiziskan Bencic vann med 14-12 efter att ha avgjort på sin femte setboll när Swiatek slog en backhand bred i solskenet på centercourten Arthur Ashe-stadion i New York.

Swiatek hade totalt fyra setbollar.

Sedan var dramatiken över och Bencic kunde ganska enkelt vinna andra set.

– Det var så jämnt i tiebreaket och om jag inte vunnit det skulle det blivit svårare. Nu kunde jag vara lite mer avslappnad i andra set, säger Bencic seedad elva i turneringen om vinsten mot den sjundeseedade polskan.

”Jag gick gåshud”

Hon trivdes att spela på den största tennisarenan i världen med en kapacitet på 23771 personer, även om det var långt ifrån fullsatt.

– Jag fick gåshud emellanåt av publikstödet. Det är ju en av de första turneringarna med publik, säger Bencic.

Efter Grand Slam-vinsten i Paris i oktober 2020 har 20-åriga Swiatek aldrig nått längre än kvarten i någon GS-turnering.

MER TENNIS: Här kastar Ymer racket – och bråkar med domaren (1 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.