Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Andy Murrays jättemiss här Foto: TV4 Play

Se dråpliga missen som fällde Andy Murray – förlorade mot 18-åring

Publicerad

Veteranen Andy Murray, 36, hade setboll i första set mot 18-årige Jakub Mensik i ATP-turneringen i Doha. Efter en lång bollduell skulle han bara avsluta – men stod då för en jättemiss.

– Det kan inte vara sant, säger kommentatorn.

Andy Murray hade ytterligare en setboll i tiebreaket i första set, men lyckades inte vinna.

Istället tog veteranen andra set, även det i tiebreak.

Det blev alltså ett tredje och avgörande, men där föll Murray tidigt och såg ut att ha ont. Hans tjeckiske motståndare gick runt nätet för att se hur den brittiske veteranen mådde och han kunde också spela vidare.

Mensik gick upp i en 5-2-ledning, men Murray tog sig samman och tog även det setet till tiebreak.

Efter hela tre timmar och 23 minuter vann sedan 18-åringen (7-6, 6-7, 7-6) och firade att han blev den tredje spelaren född 2005 att gå till kvartsfinal i en ATP-turnering.

– Jag saknar ord. Jag vet inte va jag ska säga. Murray är en jättebra spelare och jag såg honom på tv då han vann Wimbledon två gånger, säger Mensik som nu ställs mot Andrej Rublev eller fransmannen Richard Gasquet.

Mensik är rankad 116:e i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.