Detta är en dagsfärsk bild på Serena Williams som befinner sig i Abu Dhabi, Förenade arabemiraten, för en uppvisningsturnering. Foto: TT.

Serena om nya mammaregeln: ”Väldigt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams uppskattar att WTA ändrat i regelverket och att det ska bli lättare att bli mamma under sina aktiva karriär och sedan komma tillbaka utan att ha tappat på rankingen.

– Det är verkligen en bra regel, säger Williams i sin första kommentar sedan ändringen.

Strax före jul meddelade WTA att man sett över systemet med skyddad ranking i samband med barnafödande och att det ska underlättas ytterligare. Spelare ska nu kunna använda sin tidigare ranking vid tolv turneringar under en treårsperiod.

– Det är väldigt bra. Nu kan unga spelare skaffa barn och inte bekymra sig om rankingen. Man behöver inte vänta med att skaffa barn till slutet av karriären. Det är verkligen en bra regel, säger Williams enligt BBC.

Nu rankad 16:e i världen

Williams blev själv mamma förra året och har haft problem med svåra lottningar efter återkomsten. Hon var exempelvis inte seedad under Franska öppna i början av sommaren. 

– Eftersom jag själv gått igenom det här så har det varit en ögonöppnare, funderar Williams, nu rankad som nr 16, vilket gör att hon blir seedad som en av 32 i Australian Open om drygt två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.