Serena Williams känner sig inte tillräckligt förberedd och hoppar av Australian Open, en turnering hon vann förra året. Foto: TT.

Serena Williams hoppar av Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Titelhållaren Serena Williams, 36, drar sig ur Australian Open i Melbourne. Hon anser sig inte vara i form. – Som det är nu kan jag ställa upp men jag vill inte bara ställa upp utan jag vill så mycket mer, säger Williams.

Hon fick en knäck efter att ha förlorat i comebacken förra veckan.

– Efter att ha spelat i Abu Dhabi inser jag att även om jag är riktigt nära så är jag inte där jag vill vara, säger amerikanskan i ett uttalande.

Hon förlorade förra veckan mot Franska öppna-vinnaren Jelena Ostapenko med 2-6,6-3,5-10 (supertiebreak).

Serena säger att filosofin alltid är att vara så förberedd att man kan vinna turneringen man ställer upp i.

Är en titel från Grand Slam-rekordet

– Som det är nu kan jag ställa upp men jag vill inte bara ställa upp utan jag vill så mycket mer och jag har inte haft tid för det, säger Williams.

Den 23-faldiga Grand Slam-segraren gjorde strax före årsskiftet comeback efter att ha fått barn i september. Williams behöver bara en titel till för att tangera Margaret Courts rekord.

Williams har haft en regelbunden kontakt med arrangören för att kunna vänta in beslutet så sent som möjligt – just för att se om hon skulle hinna bli redo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer