Serena Williams känner sig orättvist behandlad. Foto: Bildbyrån

Serena ryter ifrån mot dopningsjägare: ”Diskriminering”

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams är inte nöjd med den behandling hon får från dopingjägare i USA. I dag kom hon med ytterligare utspel på sociala medier kring den orättvisa hon känner.

”Av alla spelare har det blivit bevisat att jag är den spelare som testas mest. Diskriminering? Jag tycker det”.

Återigen ryter tennis-stjärnan Serena Williams ifrån mot hur ofta hon blir dopningtestad. Det är inte första gången, och kanske inte sista gången som amerikanskan känner sig orättvist behandlad. Nu delger hon sina tankar på Twitter.

”Och det är den tiden på dagen att bli ”slumpmässigt” dopningtestad, och bara testa Serena. Av alla spelare har det blivit bevisat att jag är den spelare som testas mest. Diskriminering? Jag tycker det”, skriver hon.

”Jag håller åtminstone sporten ren”, fortsätter Williams.

”Bara testa alla lika mycket”

I ytterligare ett inlägg är hon en aning mildare i tonen.

”Men jag är redo att göra vad som krävs för att ha en ren sport – så kom igen! Jag är redo”, fortsätter hon.

”Bara testa alla lika mycket”, som hon sa i samband med Wimbledonfinalen.

Det är bevisat, i en rapport från Deadspin, att Williams de facto har blivit testad mer än andra amerikanska kvinnor och män i sporten. Det är heller inte ovanligt att spelare som lyckats i sin sport, testas fler gånger än andra som en del av USA:s antidopingbyrås testprogram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.