Foto: TT

Williams klättrade 153 placeringar

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen 24:e grand slam-titel i tennis för Serena Williams, som förlorade Wimbledon-finalen, men hon kan trösta sig med att hon klättrade på världsrankningen.

Den amerikanska förra världsettan, som nyligen kommit tillbaka efter barnafödande, gick som en raket på världsrankningen efter framgången i London. Från plats 181 till plats 28 – en klättring med 153 placeringar.

Wimbledonvinnaren Angelique Kerber, Tyskland, klättrade också på rankningen, från tionde till fjärde plats.

Peterson bästa svenska

Rebecca Peterson spelade Wimbledon för första gången och det var första gången direktkvalificerad till en Grand Slam. Väl i huvudturneringen tog hon sig även vidare till andra omgången, efter en seger mot slovakiskan Viktoria Kuzmova i den första rundan.

Segern gav även utslag på världsrankningen och hon klättrare sju placeringar, till 71:a plats. Det är hennes bästa placering i karriären och innebär även att hon är den bästa placerade svenskan.

För Johanna Larsson, som åkte ut i den första omgången mot Venus Williams, innebär den nya rankningen att hon har tappat 19 placeringar och nu är rankad 77:a i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.