Kerber vann första Wimbledon-titeln. Foto: Bildbyrån

Angelique Kerber ny mästare i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Angelique Kerber är Wimbledonmästare efter att ha besegrat Serena Williams i finalen med 2-0 i set, 6-3, 6-3. Det är hennes första vinst i Wimbledon. Därmed hindrades Williams att nå sin 24:e Grand Slam-titel och tangera rekordet.

– Jag spelade för alla mammor därute säger Serena Williams efter matchen.

Angelique Kerber är ny mästare i Wimbledon efter att ha vunnit med finalen med 2-0 i set, 6-3, 6-3 mot Serena Williams. Den elfteseedade tyskan lyckades besegra Serena Williams i två raka set efter en dryg timmes spel.

Matchen, som började två timmar senare efter att ha skjutits upp på grund av herrsemifinalen mellan Nadal och Djokovic, spelades på en varm och solig centercourt och framför tennislegendarerna Martina Navratilova och Billie Jean King bland publiken.

Angelique Kerber lyckades bryta Williams serve direkt, men amerikanskan lyckades bryta tillbaka fram till 2-2.

Williams dikterade spelet, men slarvade stundtals, speciellt framme vid nät. Vid ställning 3-2 lyckades Kerber utnyttja sina breakbollar och gå fram till 4-2. Kerber kunde därefter enkelt gå fram till setvinst med 6-3.

– Det är en dröm som blir sann. Jag visste att jag var tvungen att spela min bästa tennis mot Williams. Jag har njutit av varje sekund därute, säger Angelique Kerber efter segern.

Kerber imponerade

I början av andra set såg Williams betydligt mer komfortabel ut framme vid nät. ”Get in” och ”come on” ljöd över banan när hon fick in bollarna, men sedan föll amerikanskan tillbaka i samma hjulspår och tog många felbeslut på banan. Kerber imponerade och tvingade Williams att springa mycket.

Men när Angelique Kerber lyckades bryta fram till 4-2 var finalen över.

Kerber tog revansch för finalförlsuten 2016 och tog sin första Wimbledontitel och sin tredje Grand Slam totalt. Williams får därmed vänta på sin 24:e Grand Slam-titel.

Williams var dock inte alltför besviken efter förlusten.

– Jag känner mig besviken nu, men jag kan inte vara besviken.

– Till alla mammor därute, jag spelade för er, säger en märkbart rörd Williams. Jag ser framemot att komma tillbaka och göra det jag gör bäst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.