Angelique Kerber till final i Wimbledon Foto: Bildbyrån

Kerber först till Wimbledonfinal

Uppdaterad
Publicerad

Med lite darr på armen är Angelique Kerber klar för sin andra Wimbledonfinal. Hon besegrade 12-rankade lettiskan Jelena Ostapenko i två raka set, 6-3,6-3.

–Jag är verkligen glad och stolt över att vara tillbaka i en Grand Slam-final, säger Kerber.

Tyskan Angelique Kerber är 2018 års första spelare att gå till Wimbledonfinal. Efter övertygande 6-3, 6-3, är hon klar för sin karriärs andra Wimbledonfinal.

– Jag är verkligen glad och stolt över att vara tillbaka i en Grand Sam-final – det ska bli spännande, säger Angelique Kerber i Eurosports sändning direkt efter matchen.  

Vrålade ut sin glädje

Hennes lettiska kombattant Jelena Ostapenko sprattlade desperat till när Kerber servade för match, lyckades bryta henne en gång, och det blev spännande.

Men Kerber darrade inte. På sin andra matchboll, i ett jämnt sista game pressade Kerber lettiskan till en miss och matchen var avgjord.

– Jag försökte bara behålla fokus, hon kämpar alltid in till den sista poängen, men det viktigaste är att vinna den sista bollen, fortsätter hon.

”Spelar ingen roll vem jag möter”

På en solglansig centercourt knöt Kerber nävarna och vrålade ut i något som såg ut att vara både glädje och lättnad.

I finalen får tyskan möta antingen Serena Williams eller Julia Görges som spelar under eftermiddagen.

– Det spelar ingen roll vem jag möter – Jag ska göra mitt bästa och spela som jag gjort i tidagare matcher, avslutar Kerber.

2016 var senast Kerber var i final i Wimbledon – då förlorade hon mot just Serena. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.