Serena Williams tycker att det är jobbigt att inte kunna ägna all sin tid åt dottern Olympia. Foto: TT Nyhetsbyrån

Serena Williams om att tävla som mamma: Nästan bara minus

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams fortsätter att jaga grand slam-titel nummer 24.

Men efter 2–1-segern mot Sloane Stephens erkände hon att det stundtals är riktigt tufft att tävla nu, då hon är mamma.

– Det är nästan bara minus, sade hon.

Serena Williams kom i går kväll tillbaka efter underläge med 0–1 i set och slog landsmaninnan Sloane Stephens i tredje omgången i US Open-tennisen. Setsiffrorna skrevs till 2–6, 6–2, 6–2.

Efter matchen fick Williams en fråga om hur det är att vara ute på touren som förälder, då hon ju är mamma till tvååriga Olympia – som satt på läktaren och såg matchen.

– En dag kommer vår dotter kunna säga att hon var på plats. Oavsett om hon kommer ihåg det eller inte, så kommer vi alltid att ha bilderna. Men förutom det så är det nästan bara minus. Det är liksom: ”Jag är inte med henne, jag kan inte spendera all min tid med henne. Det är tufft”, svarade hon, enligt ESPN.

Känner press

Nu väntar grekiskan Maria Sakkari i den fjärde omgången. Serena Williams är på jakt efter sin sjunde seger i US Open, och hon erkänner att hon känner pressen.

– Ibland är det tuffare än annars. Att alltid ha ”Serena-stämpeln” på sig innebär en väldig massa press från touren, från media och kan innebära mycket stres.s Men som Billie Jean King sa: Press är ett privilegium. Så jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Så jag försöker bara tänka på hur lycklig jag är som är där jag är, och hur lycklig jag är över att jag är Serena. Men det känns konstigt att säga det.

KLIPP: Intervju med Williams tidigare under US Open (2/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.