Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Serena Williams. Foto: TT Nyhetsbyrån

Serena Williams tog första singelsegern på över ett år

Uppdaterad
Publicerad

Tennislegendaren Serena Williams, 40, hade inte vunnit en singelmatch på 14 månader. Men i natt svensk tid besegrade hon spanjorskan Nuria Parrizas-Diaz i raka set (6-3, 6-4) i en WTA-turnering i Toronto.

– Jag är bara glad över att vinna. Det har gått väldigt lång tid. Jag hade glömt hur det känns, säger Williams.

Senast Serena Williams vann en singelmatch var i Franska öppna i fjol. Efter det spelade hon Wimbledon, men tvingades bryta sin första match redan i första set.

Då väntade ett lång skadefrånvaro och comebacken skedde först i årets upplaga av Wimbledon. Där blev det respass direkt, men nu har den första segern på över ett år kommit.

Serena Williams lämnade tennisplanen i Toronto med en god känsla.

– Jag känner mig bra. Det känns som att jag tävlade bra i dag. Jag tror att det är det jag behöver göra, tävla, säger hon och fortsätter:

– Mentalt närmar jag mig. Jag är inte där jag normalt brukar vara eller där jag vill vara, men varje match jag spelar hjälper.

Nu väntar antingen den schweiziska OS-mästaren Belinda Bencic eller tjeckiskan Tereza Martincova i den andra rundan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.