Serena Williams och Alexander Zverev. Foto: TT

Serena Williams utspel mot Zverev: ”Hade hamnat i fängelset”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Zverev kommer stå under övervakning av ATP-touren under ett års tid efter att han slog med sitt racket mot en domares fötter.

Serena Williams menar att bedömningen varit annan i fall de varit hon som hamnat i blåsväder.

– Jag skulle förmodligen hamnat i fängelset om jag gjort det, säger hon till CNN.

Tysken Alexander Zverev hamnade i blåsväder för några veckor sedan när han i en dubbelmatch på ATP-touren i Acapulco, Mexiko, skällde ut domaren under pågående match.

– Se var bollen landar! Jävla idiot, hör man bland annat i klipp från matchen.

Efter matchen slog tysken med racket mot domarens fötter samtidigt som han fortsatte skälla ut honom.

I efterhand blev han utslängd från turneringen och tidigare i veckan kom domen som förkunnade att han nu kommer att stå under övervakning i ett år. Zverev riskerar att stängas av i åtta veckor vid ett nytt övertramp.

I en intervju som gjordes innan domen blev klar tillfrågades den tidigare världsettan Serena Williams om incidenten av CNN.

Där fick amerikanskan frågan ifall hon tror behandlingen hade varit annorlunda mot henne ifall hon gjort samma sak som Zverev.

– Det finns absolut dubbelmorat. Jag skulle förmodligen hamnat i fängelset om jag gjort det. Bokstavligen, jag skojar inte. När du ser andra saker som händer på touren tänker man ”vad hade hänt om jag gjort det där?”, säger hon till CNN.

Williams har själv straffats med övervakning. Detta efter att hon i semifinalen i US Open 2009 mot Kim Clijsters skällde ut en linjedomare.

KLIPP: Zverevs raseriutbrott mot domaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.