Serena Williams. Foto: TT Nyhetsbyrån

Serena Williams vidare i US Open-genrep

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av Western & Southern Open har flyttat från Cincinnati till New York, för att spelarna ska kunna vara i en bubbla inför US Open, som inleds den 31 augusti.

Flera av topparna visar dock tveksam form, och både toppseedade Karolina Pliskova och tvåan Sofia Kenin tvingades lämna singelturneringen i andra omgången.

Och det såg ut som att trean – Serena Williams – kunde gå samma väg. Men den 23-faldiga Grand Slam vinnaren tog till slut hem det tredje och avgörande setet i tiebreak efter 7–6, 3–6, 4–6, mot nederländska Rus, som saknar WTA-titel. Det krävdes 2 timmar och 49 minuters spel innan Williams kunde koras till segrare.

– Det var tufft. Det var en riktigt fysisk match därute, säger hon.

Publiken i huvudet

När läktarna gapade tomma fick Williams föreställa sig hemmapublikens stöd.

– Jag hade en publik i mitt huvud eller någonting. Det var faktiskt rätt roligt för mig. Jag vet inte, för mig så kändes det som att det var en publik där.

Även om det var den fjärde tresetaren sedan hon återvände efter coronanedstängningen känner hon att träningen under pausen har gynnat henne.

– Jag är i superform och superberedd, säger hon.

I åttondelsfinalen väntar tyska Maria Sakkari. Även tionderankade japanskan Naomi Osaka är vidare till åttondelsfinal, efter att ha slagit ut tjeckiskan Karolina Muchová.

Murray vidare

På herrsidan är britten Andy Murray vidare till åttondelsfinal, sedan han för första gången på mer än tre år har slagit ut en topp tio-raknad spelare.

Murray besegrade Alexander Zverev, Tyskland, med 6–3, 3–6, 7–5.

ARKIV: Serena Williams vann mot systern Venus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.