Serena Williams. Foto: TT.

Serena knäckte världsettan Halep: ”Mirakel att jag är här”

Uppdaterad
Publicerad

Det var visserligen bara fjärde omgången men mötet mellan sjufaldiga mästaren Serena Williams och världsettan Simona Halep kunde varit final alla dagar i veckan. Williams vann det täta mötet med 6-1,4-6,6-4 i fjärde omgången.

– Det är sådana här matcher jag älskar och jag älskar den här arenan. Jag behövde höja mitt spel, hon är ju ändå världsetta, och jag lyckades, säger Williams i intervjun på banan.

37-åringen, som jagar en tangering av Grand Slam-rekordet med 24 turneringsvinster, njuter av varje ögonblick på banan.

Australian Open

– Det är ett mirakel att jag är här men det är mitt jobb. Jag kämpade bokstavligen för varje poäng i kväll, fortsätter hon.

Seedad 16:e efter barnafödandet

När Serena Williams, som bara är seedad som 16:e efter barnafödandet i september, kämpade sig till breaket och gick fram till 4-3 i skiljeset kopplade hon grepp i dramat som präglades av tunga baslinjedueller.

I det första setet var det bara Serena Williams på banan och amerikanskan vann setet med 6-1 på blott 20 minuter.

Halep jobbade sig dock in matchen i andra set och fick till längre dueller mot den hårdslående Williams. Dessutom började serven fungera bättre.

Halep bröt Williams serve vid 5-4 och vann andra set med 6-4. Innan mötet med Halep hade Williams förlorat max två games i något set i årets turnering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet