Simona Halep jublar efter Wimbledontiteln. Foto: Bildbyrån

Simona Halep krossade Williams – första Wimbledontiteln bärgad

Uppdaterad
Publicerad

Simona Halep spelade en fantastisk tennis i finalen mot Serena Willliams. Segersiffrorna skrevs till slut till förkrossande 6-2, 6-2. Rumänskan öppnade förstasetet skoningslöst och gick upp till en tidig 4-0-ledning och Williams kunde aldrig hämta sig efter den tuffa starten.

Serena Williams jagade ett historisk rekord, Margaret Courts Grand Slam-rekord från 70-talet. I vägen stod rumänskan Simona Halep. Den sjunderankade Halep hade bara vunnit mot Williams en gång tidigare i karriären och hade 0-3 i tidigare Grand Slam-matcher mot amerikanskan.

Skoningslös start

Simona Halep dominerade tidigt i matchen och bröt Williams två första servegame och gick upp till 4-0-ledning. Samtidigt som Halep spelade drömtennis så stod Williams på andra sidan nätet och gjorde många enkla misstag. Vid ställningen 5-2 fick rumänskan chansen att serva hem setet. Serena Williams misstagsfyllda eftermiddag fortsatte och Halep vann första set efter att Williams slog en serveretur på fel sida av linjen.

Haleps dominans fortsatte

Halep bröt återigen tidigt i andra set och varje gång 27-åringen blev pressad av Williams i egen serve så lyckades hon rida ut stormen och lät aldrig Williams komma nära. Simona Halep spelade en fantastisk försvarstennis när hon sprang från sidlinje till sidlinje och returnerade i princip allt som Williams kastade åt hennes håll.  Williams kroppspråk vittnade om stor frustration genom hela setet men det berörde inte Halep som lyckades bryta Williams serv för fjärde gången till 5-2 i andra set.

”Bara att lyfta på hatten”

Halep behöll kylan och kunde serva hem matchen. Segersiffrorna skrevs till slut till 6-2, 6-2 och Williams, den mest framgångsrika tennisspelaren genom tiderna, var full av beundran efter matchen.

– När är en spelare spelar som Halep gjorde idag är det bara att lyfta på hatten. Grattis till allt ditt hårda arbete, sa Williams inne på Center Courten direkt efter matchen.

Simona Halep valde, efter sin första Wimbledontitel i karriären, att dedikera vinsten till sin mor.

– Det var en väldigt speciell vinst för mig. När jag var liten så var det min mammas dröm att jag skulle vinna Wimbledon och det är väldigt speciellt för mig att kunna uppfylla den drömmen.

Simona Halep fick även frågan om hon någonsin spelat en bättre match.

– Aldrig. Det var absolut min bästa match i karriären. Självklart så har alltid Serena inspirerat oss så tack för det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.