Serena Williams. Foto: Bildbyrån

Serena Williams talar ut om skandalmatchen

Uppdaterad
Publicerad

I en intervju med Sports Illustrated talar den 23-faldiga Grand Slam-vinnaren Serena Williams ut om skandalmatchen 2018 – US Open-finalen mot det dåvarande stjärnskottet Naomi Osaka. Williams är fortsatt frustrerad över händelsen.

– Jag kände mig nedslagen och fick ingen respekt av sporten som jag älskar – en sport som jag vigt mitt liv åt, säger Serena Williams till Sports Illustrated.

US Open-finalen i fjol mellan den 23-faldiga Grand Slam-vinnaren Serena Williams och Naomi Osaka, som då aldrig hade vunnit en final gick till historien som en skandalmatch. Och en match där Williams match slutade i tårar efter att två gånger blivit straffad av domaren.

Och trots att Osaka vann sin första Grand Slam-titel var fokus efteråt på Williams utbrott. Bland annat så kallade Williams domaren Carlos Ramos för både en ”lögnare och en tjuv” under matchen.

Med perspektiv på matchen säger Williams bland annat så här om matchen:

– Debaclet förstörde något som skulle varit fantastiskt och historiskt. Inte bara togs ett game från mig men också ett definierande, triumferande ögonblick för en annan spelare. Mitt hjärta gick i tusen bitar: ”Vad kunde jag gjort annorlunda”? Varför är det så att när en kvinna är en passionerad, så blir de stämplade som känslomässiga, galna och irrationella. Men när en man är det så anses de vara passionerade och starka, funderar Williams i Sports Illustrated.

Hon fortsätter:

– Jag kände mig nedslagen och orespekterad av sporten som jag älskar – en sport som jag vigt mitt liv åt, fortsätter Williams.

Två andra utbrott att se tillbaka på. Jonas Björkman och John McEnroe:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.