Under avstängningen har Sjarapova spelat ändå. Här vid en uppvisningsmatch för välgörande ändamål i Las Vegas i oktober förra året. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Sjarapova gör comeback i Stuttgart

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världsettan Maria Sjarapova kommer att göra comeback i Stuttgart i slutet av april efter att ha fått ett wildcard.

Detta efter sin dopningsavstängning (meldonium). Hon har inte spelat en match sedan Australian Open förra året, där hon testade positivt.

– Jag är mycket glad att spela min första match i en av mina favoritturneringar och att få träffa mina fans och göra det jag älskar, säger 29-åringen till arrangören. Sjarapova som vunnit fem Grand Slam åkte ur rankingen i slutet av oktober 2016 eftersom hon inte spelat några tävlingar. Den sista ranking hon hade var plats 93.

Vann turneringen tre år i rad

Ryskan vann turneringen 2012-2014 och kommer att få känna av hetluften direkt. Den tyska världsettan och titelhållaren Angelique Kerber leder ett startfält där åtta av världens tio bästa spelare deltar 24-30 april.

Det blir en perfekt förberedelse till Franska öppna som avgörs i Paris ett par veckor senare. Det röda gruset i Stuttagart är av exakt samma sort som används i Paris.

I samband en presskonferens i mars i Los Angeles förra året erkände Sjarapova att hon tagit meldonium i tio år. De utövare som hävdade att de slutat ta meldonium före årsskiftet 2015-2016 då det blev förbjudet slapp avstängning. Det visade sig att meldonium låg kvar i kroppen långt längre tid än vad Wada räknat på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.