Maria Sjarapova har åter fått smak på topptennisen, att hon kan slå de allra bästa igen. Foto: TT.

Sjarapova slog Paris-mästaren efter tre timmar

Uppdaterad
Publicerad

Efter över tre timmars kamp på gruset i Rom vann Maria Sjarapova, som sedan ett par veckor åter tränas av Thomas Högstedt, kvartsfinalen mot världssexan och regerande Paris-mästaren Jelena Ostapenko.

– Det var så mycket upp och ner i den här matchen men jag hängde i till slutet, säger Sjarapova från banan efter 6-7(6-8),6-4,7-5 och den första vinsten i år mot en topp 10-spelare. Hon stod länge och log och vinkade till publiken efter stödet under 3.13. Thomas Högstedt visade stor lycka och reste sig upp och knöt nävarna i riktning mot Sjarapova.

Tweet

Ostapenko räddade två matchbollar

Ostapenko hängde i som en igel och hämtade upp 2-5 till 5-5 i tredje set efter att ha räddat två matchbollar. Den förra ryska världsettan Sjarapova, nu rankad som nr 40, är nu seedad till Franska öppna som inleds nästa veckoslut och kan konstatera att utveckligen vänt brant uppåt efter en mardrömsstart på året med svaga resultat, skador, sjukdomar och tränarbyte.

– Det är så härligt att vara tillbaka på den här nivån. Mina fans har varit så lojala genom åren och att jag kan spela sådan här tennis inför dem är väldigt speciellt, säger Sjarapova.

I semin väntar tuffast möjliga motstånd för Sjarapova. Hon får möta den rumänska världsettan Simona Halep som slog ut fransyskan Caroline Garcia med 6-2,6-3. I den andra möts Anett Kontaveit och Elina Svitolina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.