Nej, det är inte Maria Sjarapova. Det är en annan ryska, Anastasia Potapova, som skriker ut sin glädje efter skrällvinsten i Paris. Foto: TT.

Skrällen: 18-årig ryska slog ut idolen Kerber

Uppdaterad
Publicerad

Den femteseedade regerande Wimbledonmästaren Angelique Kerber blev sensationellt utslagen av en okänd tonåring redan i den första omgången i Franska öppna. Det var en supporter som skickade ut tyskan ur turneringen.

– Hon är en av mina idoler, säger Anastasia Potapova efter vinsten.

Den ryska 18-åringen Anastasia Potapova (född 30 mars 2001) var respektlös och vann med 6-4,6-2 på 73 minuter i sin debut i turneringen. Det var speciellt för den 81-rankade Potapova att möta den 13 år äldre tyskan som bland annat vunnit tre Grand Slam-turneringar och varit världsetta.

– Jag såg verkligen fram emot den här matchen eftersom jag gillar Kerbers spelstil så mycket. Hon är en av mina idoler och när jag var yngre tittade jag på hennes matcher och hur hon spelade. När man går in på banan för att möta sin idol måste man visa upp sin bästa sida, säger Potapova till WTA-touren.

Potapovas seger gav stor uppmärksamhet.

”Min mobil håller på att explodera”

– Min mobil håller på att explodera just nu. Jag uppskattar det verkligen. Det är trevligt att få grattishälsningar, inte minst från framstående människor, säger 18-åringen som fått smak på att vinna i Paris.

– Jag lever verkligen för att få uppleva den här typen av vinster, få uppleva den härliga känslan. Jag ska göra allt för att få uppleva det igen och igen och igen, funderar Potapova.

Kerber kom till turneringen med ankelproblem och har bara spelat tre matcher på grus under våren. För tredje gången de fyra senaste åren åkte hon ut i den första omgången i Paris. Förra året nådde hon dock kvartsfinal.

– Det är ingen ursäkt. Jag gjorde mitt bästa. Men jag vet att det fortfarande finns arbete att göra innan jag kan spela matcher till hundra procent och kunna glida, hoppa med foten och med benet, säger hon enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.