Rafael Nadal fick sig en tankeställare efter förlusten i Monte Carlo. Foto: TT.

Skrällen: Nadal förlorade på Monte Carlos grus

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal jagade sin tolfte titel i Monte Carlo, vilket skulle bättrat på hans rekord. Men spanjoren chockades och italienaren Fabio Fognini vann semifinalen med 6-4,6-2.

– Det var en av mina sämsta matcher på grus på 14 år. Det är svårt att se något positivt, jag förtjänade att förlora, säger 32-åringen.

– Jag spelade dåligt mot en bra spelare, då måste man förlora. Jag hade tur som fick med mig två games i det sista setet. Det kunde ha varit ännu värre, funderar Nadal.

Under gårdagen förlorade världsettan Novak Djokovic i kvartsfinalen och i dag var det Kungen av grus, världstvåan Nadals tur att åka ut, vilket väcker en del frågor med fem veckor kvar till Franska öppna.

18-rankade Fognini blir den andra spelaren efter Djokovic att ha besegrat i Monte Carlo efter kvartsfinalen.

Föll på fjärde matchbollen

Nadal räddade tre matchbollar i blåsten på banan vid det vågiga Medelhavet innan det var över. 

Det blev även en skräll i den andra semifinalen. 48-rankade Dusan Lajovic tog serbisk revansch och slog ut Daniil Medvedev (14:e-rankad), som under gårdagen skickade ut Djokovic, med 7-5,6-1. Vid 1-5 i första set vände matchen helt i Lajovics favör.

– När jag låg under med 1-5 upplevde jag min värsta mardröm. Men jag kunde vinna tio games i rad och hittade min rytm, säger Lajovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.