Nick Kyrgios Foto: Bildbyrån

Skrällen: Nadal utslagen i andra rundan

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Rafael Nadal är utslagen ur ATP turneringen i Mexiko. Och det var Nick Kyrgios, rankad 72:a, som slog ut spanjoren med 2-1 (3-6, 7-6, 7-6) i set.

Det var en match som hade många vändningar. Nadal tog ledningen när han vann första set komfortabelt med 6-3, men efter det blev det desto jämnare. I andra set vann istället australienaren med 7-6, och i det tredje gick matchen till tie-break. Där räddade Kyrgios tre matchbollar för Nadal, och kunde sedan vinna matchen.

Segern var hans första mot en topp-5 rankad spelare sedan han vann mot den dåvarande trean Grigor Dimitrov i semifinalen av Brisbane international 2018.

– Det här är stort. Jag har haft stora problem i år, så att kunna få till en sådan här match mot den första seedade spelaren. Nivån jag spelade på idag är ett bra test för min kropp. Jag gav allt där ute, det höjer mitt självförtroende rejält, säger Kyrgios efter matchen.

Nu väntar Stan Wawrinka, som slog Steve Johnson med 2-0 (7-6, 6-4). Wawrinka har 3-2 i inbördes möten mot Kyrgios.

– Det kommer bli väldigt tufft. Det är ännu en Grand Slam mästare som vet hur man vinner matcher. Det ser ut som om han hittat sin form igen, säger Kyrgios.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.