• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Dominic Thiem glad efter vinsten mot Alexander Zverev. Foto: Bildbyrån.

Slog gode vännen – klar för final

Uppdaterad
Publicerad

Dominic Thiem är klar för sin tredje Grand Slam-final.

Österrikaren besegrade vännen Alexander Zverev med 3-6, 6-4, 7-6(3), 7-6(4).

Dominic Thiem, Österrike, och Alexander Zverev, Tyskland, är bra kompisar utanför tennisbanan. På fredagen gjorde de upp om en finalplats i Australian Open.

Thiem var starkast av de två. Österrikaren, som besegrade Rafael Nadal i semifinal, vann mot Zverev med 3-6, 6-4, 7-6(3), 7-6(4). I finalen ställs han mot serben Novak Djokovic.

Australian Open

”Jag möter alltid kungarna”

Det här blir Thiems tredje Grand Slam-final.

– Jag måste ha tålamod. Det är egentligen helt otroligt. Jag har mött Rafa Nadal i två Roland Garros-finaler och nu möter jag Novak här – kungen av Australien. Jag möter alltid kungarna av respektive Grand Slam, säger Thiem i segertalet.

– Jag ska göra allt jag kan för att vinna.

Novak Djokovic är regerande mästare.

SE MER: Här går Djokovic till final – seger mot Federer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet