Sabalenka övervägde att hoppa av turneringen i Madrid på grund av skada. Nu vann hon den efter att ha slagit världsettan Barty i finalen. Foto: TT

Tänkte inte ens spela – slog världsettan i finalen

Aryna Sabalenka vann finalen i Madrid genom att besegra världsettan Ash Barty med 6-0,3-6,6-4. Hon tog därmed revansch för finalförlusten i Stuttgart för två veckor sedan. Då kunde hon inte röra sig på flera dagar.

– På något sätt står jag här som mästare i den här turneringen, säger Sabalenka.

Då hämmades 23-åriga Sabalenka av en lårskada. Nu var det en övertygande seger. Första sets nollning, en så kallad bagel, var den första Barty råkat ut för på fyra år.

– Om jag ska vara ärlig så skadade jag mig i finalen i Stuttgart, jag kunde inte ens röra mig, jag ville verkligen dra mig ur den här turneringen. Jag vet inte hur det gick till men med hjälp av mitt team så återhämtade jag mig riktigt bra. På fyra dagar fick de mig att må bättre. På något sätt står jag här som mästare i den här turneringen, säger Sabalenka enligt AP.

Fyra på nästa världsbästalista

Belarusiskan bröt Barty blankt fram till 5-4 i tredje set och kunde sedan vinna det avslutande servegamet blankt. Hon avslutade med en tung rak backhand som Barty slog i nät. Det var Sabalenkas tionde WTA-titel, den första på grus.

När segern var klar tog världssjuan Sabalenka ett par danssteg för att fira och avfyrade sitt största leende innan tränaren fick en kram. Vid nästa veckas ranking kommer Sabalenka att nå personbästa fjärde plats.