9 januari 2011 vinner Robin Söderling årets första ATP-turnering i Brisbane. Foto: TT Bildbyrå

Söderling: ”Jag kunde ha vunnit några Grand Slam-turneringar”

Uppdaterad
Publicerad

– Några av de spelare jag besegrade innan jag blev sjuk 2011, till exempel Wawrinka och Cilic, vann sedan Grand Slam och jag tror att jag hade kunnat vinna en eller två, säger Robin Söderling till Tennis World.

Robin Söderling tvingades avsluta tenniskarriären på grund av sjukdom 2011. Han var mitt i karriären och hade förmodligen sina bästa år framför sig.

– Jag hade den bästa åldern att spela tennis när jag var tvungen att sluta. Jag var villig att arbeta för att vinna en Grand Slam och bli världsetta för några veckor, då Roger, Rafa eller Novak var borta på grund av skador, säger Robin Söderling.

Efter ett par års kämpade med körtelfebern som han drabbades av 2011 så Söderling att det fick vara nog och satte definitivt punkt 2014.

– Det var så klart tråkigt och något som var svårt att acceptera, men min kropp tvingade mig att göra det. Utan tvekan lärde jag mig att acceptera det och värdesätta de erfarenheter som jag fått under tiden jag spelade professionell tennis, säger Robin Söderling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.