• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Värlsettan Rafael Nadal vann både singel och dubbel när Speniane besegrade Argentina i Davis Cup. Foto: Bildbyrån

Nadal visade vägen i Madrid – hemmanationen vidare i Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

Med världsettan Rafael Nadal i spetsen höll hemmanationen Spanien för trycket i Madrid och besegrade Argentina med 2-1 i Davis Cup-kvartsfinalen. Nu väntar semifinal mot Storbritannien för värdlandet i den omstöpta tennisturneringen.

Världsettan Rafel Nadal vann singeln mot Diego Schwartzman med 6–1, 6–2 och tillsammans med Marcel Granollers besegrades dubbelparet Máximo González och Leonardo Mayer med 6–4, 4–6, 6–3.

I semin möter värdlandet Storbritannien, som slog ut Tyskland med 2–1. Men det är ett brittiskt lag där Andy Murrays medverkan är högst oklar. 32-åringen och tidigare världsettan, som gjort comeback efter en höftoperation i juni, spelade i öppningsmatchen mot Nederländerna i gruppspelet men missade mötet med Kazakstan och fick hurra från sidlinjen när Tyskland slogs ut.

– Jag tror att där Kyle (Edmund) och så klart Evo (Dan Evans) är nu så är de framför var Andy är just nu, sade britternas kapten Leon Smith på frågan om Murray ska spela i semifinalen, enligt Reuters.

I den andra semifinalen möter Ryssland Kanada. Ryssland vann en rysare mot Serbien med 2–1, där det ryska dubbelparet Karen Katjanov och Andrej Rublev besegrade Novak Djokovic och Viktor Troicki efter att ha räddat tre matchbollar i tiebreak.

Kanada besegrade Australien med 2–1.

Nya Davis Cup

De 18 nationerna var indelade i sex trelagsgrupper, varifrån de sex gruppvinnarna och de två bästa tvåorna gick vidare till kvartsfinal. En match består av två singlar och en dubbel, som alla spelas som tresetare.

Tävlingen inleddes i Madrid i Spanien i måndags. Deltagande nationer i år var: Frankrike, Japan, Serbien, Kroatien, Ryssland, Spanien, Argentina, Chile, Tyskland, Australien, Belgien, Colombia, Storbritannien, Kazakstan, Nederländerna, Kanada, Italien och USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.