Spanska Muguruza vann WTA-slutspelet. Foto: TT

Spanska Muguruza vinner WTA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Den 28-åriga Garbiñe Muguruza har tagit sin första titel i WTA-slutspelet – hennes tionde titel totalt i karriären.

– Jag är så himla glad över att ännu en gång ha bevisat för mig själv att jag kan vara bäst, att jag kan vara ”maestra”, som vi säger på spanska, förklarar hon efter matchen.

Muguruza vann nattens WTA-final i Guadalajara i Mexiko med 6–3, 7–5 mot åttonderankade Anett Kontaveit från Estland. Hon blir därmed den första spanjorskan att vinna turneringen.

Efter att ha vunnit två grand slam titlar – Franska mästerskapen 2016 och Wimbledon 2017 – har Muguruza i år återvänt till den yttersta världseliten med flera segrar och den tidigare världsettan spås avsluta året som rankad trea i världen.

– Mitt team och jag har arbetat hårt. Det har lönat sig. Det här är ett kvitto på att det vi gör är rätt.

Finalsegern var Muguruzas andra vinst över 25-åriga Kontaveit under slutspelsturneringen. I andra set hamnade Muguruza i underläge, men kom tillbaka och vann de fyra sista gamen.

– Du har slagit mig två gånger den här veckan, det är bara för bra, sade Kontaveit när hon gratulerade Muguruza efter matchen.

KLIPP: Asienkorrespondenten om försvunna tennisstjärnan (5 nov 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.