Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stan Wawrinka kommer tillbaka till Stockholm Open – efter tolv år.

Stan Wawrinka klar för Nordic Open 2023

Uppdaterad
Publicerad

Holger Rune får sällskap av ytterligare en världsstjärna i Nordic Open (tidigare Stockholm Open).

Den trefaldige grand slam-vinnaren Stan Wawrinka är klar för tävlingen – för första gången sedan 2011.

Tidigare i år presenterades att fjolårsmästaren, danske Holger Rune, återvänder till Nordic Open för att försöka försvara sin titel. Världsfemman får nu också sällskap av den tidigare världstrean Stan Wawrinka.

– Stan är en av få spelare som de senaste tio åren kunnat utmana Federer, Nadal och Djokovic i de stora tävlingarna, vilket också resulterat i tre Grand Slam-titlar. Vi är jätteglada och stolta att få tillbaka Stan till Stockholm nu när han är på gång igen efter en lång skadeperiod, säger Thomas Enqvist, Tournament Director på BNPP Nordic Open.

Duon Rune Wawrinka har tidigare haft sina duster på tennisbanan. I november förra året läxade Warinka upp Rune, efter att han menat att dansken betett sig som en barnunge under deras match i Paris Masters. Den gången gick Rune segrande, men i Indian Wells i år utjämnade schweizaren den interna statistiken.

KLIPP: Se när Wawrinka läxar upp Rune förra året

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Holger Rune besegrade Stan Wawrinka, men blev uppläxad av 37-åringen efteråt. Foto: Discovery+

Wawrinka debuterade i Nordic Open 2010 och deltog även 2011. Tre år tidigare hade Wawrinka vunnit OS-guld i dubbel i Peking, med landsmannen Roger Federer. Mellan åren 2014-2016 vann han sina tre grand slam-titlar.

Tiden därefter har präglats av skador och sjunkande ranking. Men trots sin 38-åriga ålder har Wawrinka klättrat från 322:a plats till dagens 51:a plats, på ett års tid.

Nordic Open arrangeras i Kungliga Tennishallen 14-22 oktober och sänds i SVT:s kanaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.