Foto: TT

Stefanos Tsitsipas seglar vidare i Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Greken Stefanos Tsitsipas fortsätter att briljera i Australian Open-tennisen. I kvartsfinalen slog han ut spanjoren Roberto Bautista Agut efter 7–5, 4–6, 6–4 och 7–6.

– Det känns nästan som en saga, säger 20-åringen.

Stefanos Tsitsipas, rankad 14:e i världen, är på väg mot semifinal och kan redan räkna hem sin största framgång i en grand slam-tävling.

– Jag bara lever min dröm, jag upplever vad jag har jobbat hårt för, säger greken i eftermatchintervjun från plan.

Australian Open

Efter att han blev proffs 2016 är årets upplaga av Australian Open hans sjunde grand slam-turnering som singelspelare, med en åttondefinal i Wimbledon förra året som främsta merit, samma år som han röstades fram till den spelare som gjort störst framsteg på ATP-touren.

Slog ut Federer

Nu är han en av de fyra bästa herrarna i årets upplaga, efter ytterligare en fyrasetare för den grekiske 20-åringen, som i åttondelsfinalen slog ut tredjerankade Roger Federer. Segern tog tennisvärlden med storm, och det har varit en utmaning för den unge Tsitsipas att behålla lugnet.

– Min största utmaning var att hålla mig koncentrerad och fokuserad om jag skulle ta mig vidare i turneringen. Jag är verkligen glad över hur jag spelade i dag, för det visade att (segern mot Federer) inte var en slump, säger han.

Servade bra

Matchklockan stannade på 3:15 på centercourten i Melbourne Park och det var nära att 22-rankade Roberto Bautista Agut lyckades kämpa sig till ett femte och avgörande set, när fjärde set gick till tiebreak. Men Tsitsipas lyckades till slut ta hem det och därmed matchen.

– Jag förstod att om jag fortsatte att kämpa och pusha mig själv mer och mer så skulle jag få fler chanser, säger Tsitsipas och fortsätter:

– Utifrån hur jag presterade så tycker jag att jag förtjänade tiebreaket.

En anledning till segern var vasst servande, där greken stod för 22 serveess mot Bautista Aguts 6.

I semin väntar spanjoren Rafael Nadal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet