Thomas Högstedt, tränade Maria Sjarapova i flera år. Nu ska han hjälpa Sverigeettan Rebecca Peterson. Foto: Bildbyrån

Stjärntränaren förlänger samarbetet med Peterson

Uppdaterad
Publicerad

I dag vann Rebecca Peterson sin första WTA-titel i karriären. 24-åringen har sedan i somras fått hjälp av stjärntränaren Thomas Högstedt – ett samarbete som nu blir permanent.
– Vi jobbar på att göra Rebecca till en toppspelare, säger han till SVT Sport.

Thomas Högstedt har tidigare tränat världsstjärnor som bland annat Caroline Wozniacki, Na Li, Eugenie Bouchard och Tommy Haas. Han har även funnits vid sidan av Magnus Norman, Jonas Björkman och Joachim ”Pim-Pim” Johansson.

Så sent som i somras bröt han samarbetet med ryskan Maria Sjarapova. Därefter har han hjälpt Rebecca Peterson, ett samarbete som skulle fortgå över US Open i augusti.

Nu blir det en permanent lösning, där pappa Mart Peterson fortsatt ska finnas med hela tiden.

– Ja, jag har tränat henne sedan Wimbledon. Vi jobbar på att göra Rebecca till en toppspelare steg för steg. Jag försöker hjälpa Rebecca så hon ska nå toppen en dag. Hon kan gå väldigt långt, men har mycket att förbättra. En underbar tjej att jobba med. Pappa Mart har gjort ett fantastiskt jobb med henne som hennes tränare. Hon är väldigt träningsvillig, säger Thomas Högstedt till SVT Sport.

”Han vet vad som krävs”

Rebecca Peterson är nöjd över att ha fått in Högstedt som tränare.

– Vi har inte kört så många veckor än, men det har varit otroligt kul att få ha honom med i teamet tillsammans med min pappa, som också är min tränare. Jag vill bara utvecklas hela tiden och bli bättre som spelare så jag är glad att han är med oss, säger 24-åringen själv till SVT Sport.

Vad är det han har bidragit med så här långt?

– Han är otrolig erfaren. Han har själv varit spelare och coachat otroligt många högt rankade spelare så han bidrar med mycket erfarenhet och hur de bästa har jobbat och hur de bästa tänker, så jag försöker ta in allt och bygga vidare på det.​ Han är otroligt driven och vet vad det är som krävs för att vara i den absoluta toppen. Det är väldigt mycket hårt arbete och verkligen en tro på det man gör och ge allt varje dag.​

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer