Tillslag i Stockholm där fem personer anhölls. Foto: Bildbrån

Stort tillslag gällande matchfixning i tennis

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har anhållits efter att nationella operativa avdelningen (Noa) gjort ett tillslag gällande matchfixning kopplat till tennis. Polismyndigheten uppger att tillslaget skedde i Stockholmsområdet på onsdagsmorgonen och rör stora summor pengar.

– Nu är det utredningsarbete med förhör som ligger framför oss, säger Stefan Erkensjö från Noa till SVT Sport.

Förundersökningen i ärendet har pågått en tid och nu har alltså fem personer anhållits. Enligt Expressen är en av de anhållna en aktiv tennisspelare i 30-årsåldern.

– Gällande det specifika ärendet så är det informationen vi har gått ut med som vi kan släppa. Det är något vi jobbar med precis just nu. Det är fem personer som är anhållna med olika inblandning, säger Stefan Erkensjö från Noas nationella antikorruptionsgrupp.

Matchfixning

Åklagaren Thomas Forsberg vill inte berätta mer om fallet.

– Jag har inga som helst kommentarer i dagsläget. Skulle jag lämna information så skulle det kunna leda till att personer kan bli felaktigt utpekade med mera, säger han till SVT Sport.

Vad är det som misstänks ha skett?

– Det är fråga om uppgjorda matcher och det brukar folk få betalt för. Det är frågan om att en idrottsman har blivit påverkad med mutor eller annat för att agera på ett visst sätt. Det är det vi utreder.

Är de anhållna svenska medborgare?

– Det är i Sverige, så jo det är svenska medborgare.

Nyligen väcktes åtal i ett annat tennisrelaterat matchfixningsärende i Göteborg. Två personer är misstänkta där, men det handlar om mindre summor, skriver Polismyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matchfixning

Mer i ämnet