Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael (till vänster) och Elias Ymer såg till att ge Sverige en drömstart.

Dubbelt Ymer ger Sverige drömläge: ”Lite svårspelat därute”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har tagit greppet om kvalmötet med Bosnien-Hercegovina i Davis Cup. Både Mikael och Elias Ymer vann sina singelmatcher. Men för Mikael Ymer satt segern längre in än väntat.

– Det var lite svårspelat därute i dag för mig, säger Mikael Ymer efteråt. 

Sverige leder med 2-0 efter första kvalmatchdagen mot Bosnien-Hercegovina.  

Först ut var Mikael Ymer som vann med 2-0 i set, men fick det oväntat tufft mot 394-rankade Mirza Basic. Spelarna följdes åt till ställning 4-4 i första set men sedan lossnade det något för den 60-rankade svensken.   

Mikael Ymer bröt Basics serve och vann första set med 6-4 till hemmapublikens jubel i Kungliga Tennishallen.   

– Jag tror han är väldigt lättad nu Mikael, det är inte ett av hans bästa set men han klarar av det ändå, säger expert Magnus Gustafsson.  

”Sätter hög press på mig själv”

I inledningen av andra set såg Mikael Ymer mer avslappnad ut, bjöd både på stoppbollar och serveess, men Basic som hade ett bra servespel kom tillbaka till likaläge 5-5 innan Ymer till slut kunde sätta in vinnarstöten (7-5).   

– Jag är väldigt glad att jag lyckades hålla ihop det, att jag hittade en lösning. Men jag hade önskat att jag hämtade en nivå till. Jag sätter väldigt hög press på mig när jag spelar hemma i Sverige speciellt i min hemstad Stockholm, säger Mikael Ymer.  

I andra matchen för kvällen ställdes Elias Ymer (120-rankad) mot Bosnien-Hercegovinas på pappret bäste spelare Damir Dzumhur (197-rankad). Det mötet slutade också med svensk seger i två raka set (6-1, 6-4).

Under lördagen fortsätter kvalmatcherna som du kan följa i SVT2/Play från klockan 13. Först ut är Filip Bergevi och André Göransson i dubbel som kan säkra den svenska segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.