Dragos Madaras Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Sverigetrean Dragos Madaras utreds – avstängd från all tennis

Uppdaterad
Publicerad

Sverigetrean och Davis Cup-spelaren Dragos Madaras är avstängd och under utredning av International Tennis Integrity Agency, ITIA, uppger Epoch Times.

25-åringen utreds för brott mot antikorruptions- och antidopningsregler.

– Spelaren är inte dömd för något än och vi kan inte uttala oss om något vi inte vet, säger Svenska tennisförbundets tävlingsansvarige Bengt Helmersson till SVT Sport.

– Det vi vet är att Dragos Madaras tackade nej till Davis Cup av personliga skäl, säger Svenska tennisförbundets tävlingsansvarige Bengt Helmersson till Aftonbladet.

Madaras är rankad 216:e i världen och har vunnit 19 titlar på ITF-touren, som är två nivåer under ATP-touren.

Madaras spelade Davis Cup förra året och var uttagen till årets turnering.

Han är inte dömd för något brott, men avstängd från spel under utredningen. Helmersson säger att förbundet inte fått någon information om ärendet.

– Vad jag vet med säkerhet är att det inte finns något fall som hamnat hos Svenska tennisförbundet. Men det är inte uteslutet att det finns ett fall, säger Helmersson och fortsätter:

– Om det finns ett fall så får tar ITIA (International Tennis Integrity Agency) kontakt med spelaren och ställer frågor kring det. Sedan får spelaren uttala sig, och det är först vid ett nästa steg som det kan tas vidare till oss på förbundet.

Har ni hört av er till Madaras?

– Jag har inte hört av mig till honom. Och jag kan inte svara på ifall någon annan har gjort det.

Davis Cup-kaptenen ovetandes

SVT har även haft kontakt med Sveriges Davis Cup-kapten Johan Hedsberg, som inte har hört något om att Madaras stängts av och varför han i så fall blivit det. 

“Nej, inga sådana uppgifter har nått mig”, skriver han i SMS. 

ITIA vill inte uttala sig

Enligt Aftonbladet vill ITIA inte uttala sig om fallet.

I somras stängdes Sverigeettan Mikael Ymer av för brott mot antidopningsreglerna då han missat i vistelserapporteringen tre gånger under ett år. För en tid sedan meddelade Ymer att han avslutar tenniskarriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.