Uppsluppen stämning med Will Ferrell, Roger Federer och John McEnroe. Foto: TT.

Svettigast för Federer vid intervjun efteråt

Uppdaterad
Publicerad

Titelhållaren Roger Federer, 36, visade sedvanlig klass när han slog slovenen Aljaz Bedene med 6-3,6-4,6-3 i sin öppningsmatch i Australian Open på Melbourne Park under förmiddagen svensk tid. Om matchen var smärtfri blev schweizaren betydligt svettigare under intervjuen på banan efteråt. Där väntade förutom legendaren John McEnroe den amerikanske komikern Will Ferrell som inte var helt förutsägbar.

McEnroe stod ute på banan och förklarade att han hade en överraskning åt Federer och introducerade Will Ferrell, 50, som medverkat i ett 40-tal filmer, som kom gående på banan.

Ferrell greppade mikrofonen och sa:

Australian Open

– Det känns härligt att få vara här med två tennislegendarer, Roger Federer och John ”McIntosh”, sa Ferrell och McEnroe vred sig av skratt – liksom publiken.

Ferrell tyckte att Federer spelade som en snabb gasell.

– Men blir de inte uppätna till slut? undrade Federer varpå Ferrell förklarade att man klarar sig om man är tillräckligt snabb.

Federer duckade för vampyr eller häxa

Ferrell gav Federer en komplimang om att han såg tidlös ut och undrade sedan vad han skulle välja att vara mellan en häxa och en vampyr. Federer funderade över svaret varpå McEnroe lade sig i och frågade vad som var bäst och det rann ut i sanden.

Komikern undrade sedan om framgångarna beror på att Federer äter vombatkött (ett utrotningshotat björnliknande pungdjur som bara lever i Australien) varpå schweizaren, som hade sina föräldrar på läktaren, bestämt förnekade det.

Uppenbart var McEnroe tagen av stunden och avannonserade duon med orden:

– Ge en stor applåd till Will Ferrell och Roger ”Feder”.

Efteråt kommenterade Federer intervjun.

– Jag blev lite rädd där och är glad över att jag kunde undvika en del frågor, log han.

Novak Djokovic imponerade i comebacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet