Elina Svitolina var jublande glad efter att ha säkrat en semifinalplats i WTA-slutspelet. Foto: TT.

Svitolina till semi påpiskad av familjen: ”De skulle bli arga om jag gav bort matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande mästaren Elina Svitolina är klar för semifinal i WTA-slutspelet utan att ha tappat ett set. I dag slog hon reserven Sofia Kenin med 7-5,7-6(12-10) i den tredje och sista gruppspelsmatchen. Nu finns 46 miljoner kronor inom räckhåll.

– Varje gång jag går ut på banan så måste jag vinna, säger Svitolina till WTA:s hemsida och åberopar ett talesätt inom familjen.

– Mina föräldrar fostrade mig på det viset: Att jag måste kämpa för varje sak, jag måste ge hundra procent varje gång jag spelar. De skulle bli väldigt arga om jag gav bort den här matchen, liksom min farmor, hon skulle bli väldigt ledsen, fortsätter Svitolina från Shenzhen, Kina. 

Svitolina räddade två setbollar

Redan innan matchen var ukrainskan klar för semin från den ”lila gruppen”. I det andra setet räddade hon två setbollar och vann på sin sjätte matchboll. Svitolina kommer att möta Belinda Bencic från den röda gruppen i lördagens semifinal.

Kenin hoppade in i stället för skadade Bianca Andreescu. För den enda matchen fick Kenin 1,6 miljoner kronor. Svitolina har i och med sin segersvit chansen att ta hem storpotten på 46 miljoner kronor om hon skulle vinna turneringen igen. Den högsta prissumman i damernas idrottshistoria.

I dagens andra match i lila gruppen vann Karolina Pliskova över Simona Halep med 6-0,2-6,6-4 och gick till semifinal mot världsettan Ashleigh Barty.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.