Dominic Thiem är finalseedad i US Open. Foto: TT

Thiem fixade eget födelsedagskalas

Uppdaterad
Publicerad

När titelhållaren Rafael Nadal stannade hemma från US Open blev Dominic Thiem finalseedad. Österrikaren besegrade i kväll indiern Sumit Nagal med 6-3,6-3,6-2 i den andra omgången. Detta på 27-årsdagen.

– Det var en bra match och det var fina förhållanden. Det var några fina forehandsdueller och jag är nöjd med spelet. Det går åt rätt håll, säger Thiem iförd svart munskydd vid mikrofonen ute på banan i Eurosports sändning.

124-rankade Nagal kunde inte bjuda på Nadal-motstånd men gjorde trots de ensidiga siffrorna en bra match. Kanske stod indiern för matchens slag när han uträknad vid baslinjen i tredje set sprang in en forehand som satt precis i krysset av bas- och sidlinjen. Han fick en applåd av tredjerankade Thiem.

Corona och idrott

”Sparar mycket kraft att vinna i raka set”

Men när Thiem växlade upp med sin tunga forehand, som också gav många poäng på serven, kunde inte Nagal svara.

En fin undanläggning vid nät avgjorde matchen till Thiems fördel.

– Det sparar mycket kraft att vinna i raka set och stärker även självförtroendet, funderar Thiem om inledningen av turneringen i Flushing Meadows, New York.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet