Dominic Thiem (till höger) är klar för final i ATP-slutspelet efter att ha besegrat serbiske världsettan Novak Djokovic. Foto: Bildbyrån

Thiem slog världsettan – klar för final

Uppdaterad
Publicerad

Dominic Thiem är klar för final i herrtennisens ATP-slutspel i London. Den österrikiske världstrean, som för drygt två månader sedan vann US Open och tog karriärens första grand slam-titel, besegrade den serbiske världsettan Novak Djokovic i en jämn semifinal över tre set som pågick i knappt tre timmar.

– Det var en mental kamp, säger Thiem.

Thiem spelade hem första set med 7–5, men förlorade andra med 6–7 efter ett långt tiebreak (10–12). Även tredje och avgörande set gick till tiebreak, men då var Thiem starkast och vann med 7–6 (7–5).

Thiem såg ut att vara en slagen man i det sista tiebreaket när han låg under med 0-4. Men österrikaren kom tillbaka och kunde till slut säkra en finalplats.

– Det var en mental kamp. Att möta dessa legendarer är alltid speciellt och att spela här är också speciellt, säger Thiem enligt Reuters.

”Overkligt av Thiem”

Djokovic hyllade sin överman efter matchen.

– Vad han gjorde vid 0-4 i tiebreaket var overkligt. Jag tycker inte att jag spelade dåligt. Jag satte alla mina förstaservar, men allt från honom gick in. Vad kan man göra? frågar sig Djokovic.

I söndagens final möter 27-åringen ryske världsfyran Daniil Medvedev.

ARKIV: Thiem vann US Open efter fem set och tiebreak (14 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.