Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frances Tiafoe var överlycklig efter segern mot Rafael Nadal. Foto: Bildbyrån

Tiafoe slog ut Nadal i US Open: ”Bortom glädje”

Uppdaterad
Publicerad

Frances Tiafoe satte stopp för Rafael Nadal i US Open-tennisen.

– Jag spelade en dålig match, han spelade en bra. Jag lyckades inte upprätthålla en hög tennisnivå, säger Nadal.

Rafael Nadal har spelat färdigt i US Open. Amerikanen Frances Tiafoe tog sin kanske främsta skalp hittills i karriären, när han besegrade den 22-faldige grand slam-mästaren med 6–4, 4–6, 6–4, 6–3.

Bristande spelförståelse och för dåliga slag. Så sammanfattade Nadal sin insats.

– Jag rörde mig inte tillräckligt snabbt, han lyckades ta bollen tidigt för ofta, så jag lyckades inte trycka tillbaka honom. Tennis handlar ofta om positionering, annars måste du vara väldigt snabb eller väldigt ung – och jag är inte där nu, säger Nadal.

Samtidigt gav han en erkännande nick åt sin motståndare.

– Bra jobbat av honom, han var bättre än jag var.

”Bortom glädje”

Tiafoe hade svårt att ta in vad som hänt på planen.

– Jag vet inte ens vad jag ska säga just nu. Jag är bortom glädje. Jag kan inte tro det. Han är en av de största genom tiderna. Jag spelade en otrolig tennis i dag, men jag vet inte ens vad som hände.

Han känner att han mognat de senaste åren, och att han är redo att jaga titlar.

– Jag är nöjd med var jag är i livet generellt, jag kan göra som jag vill och på mitt sätt och njuta av sporten som jag älskar.

Glad över hyllning

Tiafoe fick också en hyllning från basketlegendaren LeBronJames på Twitter, som skrev ”Grattis unge kung! Du förtjänade det!”.

– Jag höll på att tappa det i omklädningsrummet, jag blev tokig av att se honom posta det. Jag tänkte: ”ska jag retweeta det direkt efter att han skickat det?”. Sedan tänkte jag att ”nä, jag spelar cool att jag låtsas att jag inte sett det och reweetar det några timmar senare”.

Tiafoe är den förste att besegra Nadal i ett grand slam-sammanhang i år. Nadal vann både Australian Open och Franska öppna tidigare i år, men drog sig ur semifinalen i Wimbledon efter en skada, vilket gör att det inte räknas som en förlust.

I kvarten möter Tiafoe Andrej Rublev som slog britten Cameron Norrie med 3–0 i set.

KLIPP: Här råkar Nadal knocka sig själv blodig (2 september 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rafael Nadal fick sitt eget rack i ansiktet. Foto: Discovery+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.