Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boris Becker och flickvännen Lilian de Carvalho Monteiro på väg till rättegången. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tidigare tennisstjärnan får fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare tyske tennisstjärnan Boris Becker döms till två år och sex månaders fängelse för att ha dolt tillgångar värda miljontals kronor efter att han försattes i personlig konkurs 2017.

Becker dömdes tidigare denna månad för fyra anklagelser. Bland annat dömdes han för att ha gömt undan tillgångar värda miljontals pund – för att slippa betala av sina skulder – och för att ha dolt skulder. Men Becker friades också från 20 av åtalspunkterna.

Den 54-årige sexfaldige grand slam-mästaren befanns skyldig för att ha överfört pengar till sin ex-fru Barbara samt till sin fru Sharlely efter hans konkurs 2017.

”Det är anmärkningsvärt att du inte har visat ånger eller accepterande av din skuld,” sa domaren Deborah Taylor till honom när hon dömde honom till två år och sex månader i fängelse vid Southwark Crown Court i London.

”Det har inte funnits någon ödmjukhet.”

Domaren har sagt att Becker ska avtjäna halva sitt straff bakom galler och därefter kan en villkorlig dom bli aktuell. Becker, vars partner Lillian och son Noah var i rätten, tittade rakt fram när domen avkunnades.

– Den tilltalade har verkligen förlorat allt. Boris Becker har ingenting kvar. Ingenting! Det är inget annat än en tragedi. Och förnedringen han fått utstå... från media och omvärlden. Hans karriär är förstörd. Han kommer inte hitta något nytt arbete. Han kommer vara beroende på andras goda vilja för att överleva, sa Beckers försvarsadvokat enligt tyska Bild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.