Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Shannon Stapleton / BILDBYRÅN

Tillbaka efter att ha fött barn – Naomi Osaka har landat i Australien: ”God jul”

Uppdaterad
Publicerad

Naomi Osaka är tillbaka. Den tidigare världsettan har landat i Australien inför WTA-turneringen i Brisbane, den japanska stjärnans första tävling på ett år.

– God jul! skriver hon på Instagram ihop med en bild av tenniscourten.

Bara dagar innan förra årets Australian Open meddelade tennisstjärnan Naomi Osaka att hon var gravid och skulle ta en paus.

I juli föddes hennes första barn Shai som hon har fått tillsammans med den amerikanske rapparen Cordae.

Nu är den tidigare världsettan och fyrfaldiga grand slam-vinnaren nära comeback. Osaka har anlänt till Australien och är en av flera affischnamn som ska spela WTA 500-turneringen Brisbane International som inleds den 31 december.

Bland de andra namnen finns världstvåan Aryna Sabalenka, Karolina Pliskova, Victoria Azarenka och Madison Keys.

Har wild card till Australian Open

Turneringen kan ses som ett genrep inför Australien Open, som i sin tur inleds den 14 januari.

Dit har redan Naomi Osaka, som vann turneringen 2019, fått ett wild card liksom konkurrenterna Angelique Kerber och Caroline Wozniacki som också är tillbaka efter barnafödande.

Den japanska stjärnan har utanför tennisen skapat rubriker för att vara öppen om sitt psykiska mående. Hon har i media också ifrågasatts för att undvika intervjuer och bojkotta presskonferenser.

”Tack till alla som har supportat mig det senaste året. Jag vet att vi delar några otroliga minnen och jag vet att jag även har gjort vissa saker som jag önskar jag skulle ha hanterat annorlunda.

Tack för att ni har låtit mig växa upp ifred och för att ni har visat mig tålamod. Väldig hedrad att nu starta kapitel två på min tennisresa” skrev Naomi Osaka i ett längre inlägg på sociala medier för en vecka sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.