Victoria Azarenka Foto: Bildbyrån

Tidigare världsettan utslagen redan i andra rundan

Uppdaterad
Publicerad

Det tog stopp redan i andra rundan av Franska öppna för US Open-finalisten Victoria Azarenka, Belarus. Tidigare världsettan åkte ut mot Anna Karolina Schmiedlova från Slovakien i två raka set med 6-2, 6-2.

Azarenka har inte haft den turnering hon hoppats på i Paris. I helgen klagade hon på att det var för kyligt, och i dag kom nästa kalldusch.

Schmiedlova bröt redan i första game, och när hon sedan lyckades vinna sin egen serve i ett gem som pågick i 16 bollar hade hon gett sig själv ett fint utgångsläge.

26-åriga Schmiedlova förlorade inte ett enda gem där hon själv hade serve matchen igenom, där hon räddade fem breakbollar. Det, tillsammans med att Schmiedlova bröt hälften av alla Azarenkas servegame, gjorde att det aldrig var nära. Den 161:e-rankade slovakiskan städade undan 14:e-rankade Azarenka.

Nu får Schmiedlova möta argentinskan Nadia Podoroska i sextondelsfinal. Podoroska, rankad 131, slog även hon en högt rankad i andrarundan när hon besegrade 27:e-rankade Yulia Putintseva, Kazakstan, med 2-1 i set.

Det tog även stopp för supertalangen Cori Gauff, USA, i andra rundan. 51-rankade 16-åringen åkte ut mot italienskan Martina Trevisan, rankad 159, med 1-2 (6-4, 2-6, 5-7).

KLIPP: Azarenka lämnade banan i protest: ”Jag kommer bli stelfrusen – jag bor i Florida” (27 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.