Novak Djokovic under Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Tillstånd saknas för Wilanders gräsplaner

Uppdaterad
Publicerad

Grästennisbanorna som ska anläggas vid Svaneholms slott utanför Skurup saknar flera byggnadstillstånd, skriver Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

– De flesta som vill arrangera en stor grej har med i sin tidplan att myndighetskontakter tar en viss tid, särskilt om det är i utpekade, känsliga och skyddade miljöer, säger Julia Cronqvist på länsstyrelsen i Skåne till tidningarna.

Platsen är tänkt att vara värd för en legendartävling med bland andra Mats Wilander och John McEnroe redan efter midsommar. Wilander är en stor investerare i projektet Svaneholm Open där det långsiktiga målet är en grästurnering på herrarnas ATP-tour 2020.

Tiden för årets tävling, på så kallade Champions Tour, börjar bli knapp.

– Det är bara att räkna baklänges. Fyra månader är vad det får ta. Vecka 16 ska gräset sås, säger initiativtagaren Mårten Hedlund.

Svaneholms slott har en historia som sträcker sig till 1500-talet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.