Stefano Tsitsipas fick det tragiska beskedet om sin farmor minuter före finalen. Foto: Bildbyrån

Tsitsipas fick dödsbesked före finalen

Uppdaterad
Publicerad

Stefano Tsitsipas laddade för den största tennismatchen i sitt liv.

Men bara minuter innan finalen i franska mästerskapen kom beskedet att hans farmor gått bort.

”Lyfta troféer och fira segrar är inte allt”, skriver stjärnan på Instagram.

22-årige Stefano Tsitsipas spelade under söndagen sin första grand slam-final i karriären. Världsfemman vann de första två seten innan Novak Djokovic växlade upp, vände på matchen och knep sin 19:e grand slam-titel.

KLIPP: Djokovic tog hem Franska öppna (13 juni)

Efter matchen berättade greken om det tragiska beskedet han nåddes av under uppladdningen.

”Fem minuter innan jag går in på banan förlorade min älskade farmor sin kamp med livet. En klok kvinna vars tro på livet och vilja att ge inte kan jämföras med någon annan människa jag träffat”, skriver Tsitsipas på sitt Instagramkonto.

Tennisstjärnan ses som en av de naturliga arvtagarna när storspelarna Djokovivc, Rafael Nadal och Rogerer Federer tackar för sig, men säger att det finns viktigare saker i livet än att vinna troféer.

”Livet handlar inte om att vinna eller förlora. Det handlar om att njuta av varje ögonblick, oavsett om det är ensam eller med andra”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.