Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Casper Ruud vann en redan klassisk duell med 55 tillslag. Foto: TT

Ruud klar för ännu en grand slam-final: ”Jag är bara så glad”

Uppdaterad
Publicerad

Casper Ruud fortsätter att imponera.

I natt besegrade han Karen Khachanov med 3–1 i set – och nu är han klar för ännu en grand slam-final.

– Jag är bara så glad. Det känns surrealistiskt att vara tillbaka i den här positionen bara några månader efter min första grand slam-final, säger 23-åringen till Eurosport.

När Ruud tog hem första set i tiebreak med 7-5 var den avslutande bollduellen 55 slag lång. Ruud fick till slut in en stenhård rak backhand som Khachanov inte orkade lyfta upp utan slog i nät.

Publiken där bland andra Stan Smith, Jon Bon Jovi och Henrik Lundqvist var på plats på Arthur Ashe-stadion gav en lång stående ovation och Ruud jublade som om han vunnit matchen efter duellen som tog en minut och 16 sekunder att spela – en ofattbar tid på hardcourt. 

– Det är fantastiskt, underbart offensivt spel men också en fenomenal defensiv från bägge två, sade Eurosports expert Jonas Björkman som var tagen av duellen:

– Men vad är det för spel? utbrast han när det pangades på från baslinjerna.

”Jag är bara så glad”

Efter det tog Ruud andra set av bara farten innan Khachanov vaknade till liv och gjorde match av det hela när han vann det tredje med 7–5. Men närmare än så kom han aldrig, Ruud la in en högre växel och vann det fjärde setet med klara 6–2 efter att ha brutit den 31-årige ryssens serve två gånger.

– Jag är bara så glad. Det känns surrealistiskt att vara tillbaka i den här positionen bara några månader efter min första grand slam-final, säger norrmannen till Eurosport.

I finalen väntar nu den 19-åriga supertalangen Carlos Alcaraz som besegrade hemmahoppet Frances Tiafoe med 3–2 (6–7, 6–3, 6–1, 6–7, 6–3) i set. Ingen av dem har vunnit en grand slam tidigare. Utöver detta kommer söndagens vinnare också att bli världsetta på rankingen.

KLIPP: Alcaraz vann en ny lång femsetare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.