Med tre veckor kvar till Wimbledon har förra årets stjärnskott Emma Raducanu skadat sig. Foto: TT

US Open-mästaren Raducanu skadad – Wimbledon i fara

Uppdaterad
Publicerad

Emma Raducanu skadade sig i första omgången i Nottinghams grästurnering. Nu är Wimbledon i fara för US Open-mästaren.

– Jag har ingen aning, säger Raducanu om chansen till spel i klassikern. 

Raducanu hade ett par fantastiska månader förra året. Först gick 19-åringen till åttondelsfinal i hemmaturneringen i Wimbledon och sedan vann hon US Open som kvalspelare och skrev tennishistoria – ingen hade klarat av den bedriften tidigare. 

Sedan har det gått trögt. Hon nådde exempelvis bara andra omgången i både Australian Open och Franska öppna. I den viktiga förturneringen på gräs i Nottingham kom ett nytt bakslag under dagen. Vid ställningen 3-4 och ett brejk emot sig mot schweiziskan Viktorija Golubic skadade sig Raducanu och tvingades bryta matchen.

”Det är så bisarrt”

– Det inträffade redan i första gamet, det är så bisarrt. Det kändes som om något gick sönder, vet inte riktigt vad som hände, säger Raducanu till Reuters om skadan som satte sig vid sidan av revbenen.

Hon fick frågan om hon skulle hinna bli frisk till Wimbledon som inleds 27 juni.

– Jag har ingen aning, säger Raducanu som trots svaga resultat efter skrälltiteln i US Open håller elfte plats på världsrankingen.

Wimbledon har i strid med WTA och ATP beslutat sig för att porta belarusiska och ryska spelare och därmed blivit fråntagen rankingpoängen.

MER TENNIS: Iga Swiatek klarade pressen – vann Franska öppna (4 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Iga Swiatek klarade pressen – vann Franska öppna Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.