Laura Siegemund gräver upp bollen efter en dubbelstuds och vänder hela matchen mot fransyskan Kristina Mladenovic. Foto: TT

Utslagen fransyska kräver VAR inom tennisen

Uppdaterad
Publicerad

Fransyskan Kristina Mladenovic kräver VAR efter att domaren missade en dubbelstuds för moståndaren när hon hade en setboll vid ställningen 5-1 i första set. I stället för att vinna setet med 6-1 tappade Mladenovic allt mot tyskan Laura Siegemund och förlorade med 5-7,3-6.

– Det skulle vara väldigt bra och då skulle vi undvika scener som i dag, säger Mladenovic om videosystemet som tillämpas inom fotbollen, uppger AP.

Mladenovic la en stoppboll och den studsade två gånger innan Siegemund fick över bollen och kunde ta poängen, som sedan lade grunden till vändningen.

– Det är mänskligt att fela men jag kan inte förstår hur domaren missade det där. Hon såg inte dubbelstudsen. Olyckligtvis kommer hon att spela vidare medan jag inte kommer att göra det, säger Mladenovic som hade uppskattat om Siegemund uppmärksammat felet.

”Hon ska ta upp det med domaren”

– Hon hade fått all min respekt och det hade varit supersportsligt men det är inte hon som är ansvarig. Det är domaren som borde varit mer fokuserad på det beslutet, säger Mladenovic.

Siegemund fick frågor om osportslighet efteråt men slog ifrån sig och uppger att hon inte var säker på om det var dubbelstuds eller ej.

– Jag kan till viss del förstå att hon ger sig på mig men jag tycker att hon ska ta upp det med domaren. Hon hade massor av andra möjligheter. Jag kom med full fart och skulle kunna ha sagt: ”Oj, det var en dubbelstuds” och om jag sedan på video skulle upptäcka att det inte stämde skulle jag bli arg på mig själv, säger Siegemund som räddade sju setbollar i första set.

KLIPP: Konstslag av Ymer mot världsettan (29 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.