Foto: TT Nyhetsbyrån

Världsettan i tårar efter familjeturnering

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en känslosam återstart efter tennisuppehållet. Novak Djokovic bröt ihop inför hemmapubliken efter att ha blivit utslagen ur familjeturneringen.

– Det påminner mig om min barndom, säger han.

Med ATP-touren på paus beslutade sig världsettan Novak Djokovic och lillebror Djordje Djokovic att starta en egen turnering på Balkan. Adria Summer Tour, med matcher i fyra olika städer i det forna Jugoslavien, har lockat till sig världsspelare som Alexander Zverev, Dominic Thiem och Grigor Dimitrov och inleddes den gångna helgen.

Det blev ett tidigt uttåg för Djokovic, som trots söndagens seger mot sjunderankade Zverev i Belgrad, slogs ut efter att ha förlorat mot Filip Krajinovic. Serbiens regering släppte nyligen på restriktionerna om publika sammankomster, och det var en märkbart tagen Novak Djokovic som talade inför de 4 000 hemmasupportrarna.

– Jag gråter inte för att jag inte kom till final. Jag är bara överväldigad av känslor eftersom det påminner mig om min barndom, sade Djokovic.

Serbien har 253 bekräftade dödsfall i covid-19 och drygt 12 000 smittade.

KLIPP: Så håller Djokovic formen – med en stekpanna (3 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.