Världsettan Osaka bröt – skadad tio dagar innan US Open

Uppdaterad
Publicerad

Naomi Osaka tog över som världsetta från Ashleigh Barty i förra veckan.

I dag tvingades hon bryta kvartsfinalen mot Sofia Kenin i Cincinnati med smärtor i sitt vänstra knä.

Skadan kommer olyckligt med bara tio dagar till US Open inleds.

Serena Williams har ryggproblem och kom inte ens till start i WTA-turneringen i Cincinnat.

För världsettan Naomi Osaka tog turneringen slut i kvartsfinalen mot Sofia Kenin under fredagen. 22-rankade Kenin tog hem det första setet med 6-4 innan Osaka ganska enkelt spelade hem det andra med siffrorna 6-1.

Japanskan, som tog över som världsetta från Ashleigh Barty i förra veckan efter att ha gått till kvartsfinal i Rogers Cup i Toronto, hade dock problem med sitt högra knä under stora delar av matchen.

Bröt i tredje

21-åringen sågs vid flera tillfällen stretcha ut sitt vänstra ben och i inledningen av det tredje setet eskalerade smärtan. Osaka tog till en medicinsk paus och fick knäet tejpad. Osaka gick ut och spelade en boll, men det tog bara ett par minuter innan hon gav upp och såg sig besegrad.

Därmed avancerar Kenin till Semifinal där hon ställs mot vinnaren av Madison Keys och Venus Williams. I den andra semin möts Karolina Pliskova och Ashleigh Barty.

US Open inleds den 26 augusti.

Hon är bäst betalda idrottskvinnan i världen:

Världsrankningen topp 5

1. Naomi Osaka, Japan

2. Ashleigh Barty, Australien

3. Karolina Pliskova, Tjeckien

4. Simona Halep, Rumänien

5. Kiki Bertens, Nederländerna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.