Foto: TT

Världsettan skänker vinstpengar i kampen mot bränderna i Australien

Uppdaterad
Publicerad

På grund av de extrema bränderna som härjar i Australien väljer världsettan i tennis, Asleigh Barty, att donera alla eventuella prispengar från kommande veckans tävlingar i Brisbone, Australien.

– Det är större saker än tennis som äger rum i Australien, som vi måste ta hand om just nu, säger Barty enligt BBC.

Det australiensiska tennisförbundet har även meddelat att de kommer att skänka 100 dollar för varje serveess som görs på ATP-touren, vilket BBC rapporterar om. Den tidigare världsettan, Simona Halep, kommer att skänka 200 dollar varje gång hon skriker på sin tränare.

Bränderna i Australien har härjat under en längre tid. Rekordvärmen har stigit upp emot 50 grader på sina håll och har skördat över 20 dödsoffer bland människor och dessutom mängder med djur.

I och med förhållandena har Novak Djokovic, regerande mästare av Australien Open, som är den första Grand slam-turneringen på året, vädjat till arrangörerna att de bör överväga att skjuta upp turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.